HomeWho are weWhat we doServicesContact us

Stephen Pope is the founder and Managing
Partner of spotlightideas.

He has worked in the international capital...In addition to the articles and research notes
that appear on this site spotlightideas is
available for commission work where unique,
sole ownership analysis will be prepared...There is no formulaic approach to
evaluating an opportunity or situation. The
concept behind macro ideas is “What if?”
Global/Regional/national situations...


Affars Varlden features Stephen Pope and Spotlight Ideas

Monday June 24th 2013

http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3719770.ece

STOCKHOLM (Direkt) De amerikanska börserna inledde veckans handel med klart lägre kurser på måndagen, efter att ett svagt sentiment på den kinesiska aktiemarknaden smittat av sig på de amerikanska börserna.
Dow Jones Industrial Average var vid klockan 17.00 ned 1,2 procent på 14.621, medan det bredare S&P 500 föll 1,5 procent till 1.570. Tekniktäta Nasdaq Composite sjönk samtidigt 1,3 procent till 3.313. Omsättningen var 260 miljoner aktier på New York-börsen och 600 miljoner aktier på Nasdaq.
De amerikanska aktierna faller "på grund av oro över tillståndet i den kinesiska ekonomin och dess implikationer för resten av världen", skrev makroanalytikern Stephen Pope vid Spotlight Ideas i ett mailutskick som refereras av Marketwatch.
Den kinesiska aktiemarknaden föll kraftigt på måndagen, och gick enligt Bloomberg News in i en "bear market", efter att Kinas centralbank under helgen aviserat att man noga kommer att övervaka förändringar i internationella kapitalflöden, samt att man framöver ska bedriva en "klok" penningpolitik. Goldman Sachs och China International Capital Corp (CICC) reviderade båda ned sina tillväxtprognoser för Kina för 2013 med 0,4 respektive 0,3 procentenheter till 7,4 procent.
De amerikanska börserna gick svagt under förra veckan, där S&P 500 föll 2,1 procent, efter att Federal Reserve uttryckt att man kan komma att minska på sina stimulanser så snart som september om ekonomin utvecklas i linje med centralbankens förväntningar.
"Jag är övertygad om att nedsidan med avseende på Federal Reserve är överspelad, men nu med Kina har vi ytterligare en ursäkt för avvaktande handel", fortsatte Stephen Pope.
På bolagsfronten tappade Apple 3,0 procent efter att aktiens riktkurs reviderats ned av analyshuset Jefferies med hänvisning till att bolaget kan sakta ned på sin Iphoneproduktion.
Under den inledande handeln noterades också Deere, världens största jordbruksutrustningstillverkare, 1,6 procent lägre. Storbanken JP Morgan har sänkt sin rekommendation för aktien till undervikt, från tidigare neutral. Sjunkande värden på skördar och högre kostnader för landhyra väntas driva vinsten per tunnland lägre, enligt investmentbanken.
På plussidan rusade sjukhusoperatören Vanguard Health Systems 67 procent efter att sektorskollegan Tenet Healthcare lagt ett bud på bolaget. Tenet har erbjudit 21 dollar för varje aktie i Vanguard, vilket är 70 procent över fredagens stängningskurs.
På obligationsmarknaden noterades räntan på tioårigt amerikanskt statspapper 8 punkter upp till 2,61 procent, den högsta nivån sedan augusti 2011.


Osvald Wiklander  +46 8 5191 7910
Nyhetsbyrån Direkt

Latest Articles

Latest Research | List all

Renminbi Assets Anyone? Better Start Out Slowly. | 25-01-18
...Read more
Beware Another Debt Crisis, This Time From The East | 19-01-18
...Read more
For Fx Explained | 15-01-18
...Read more

Broadcast Media | List all

Naked Short Club | 13-11-17
...Read more
Stephen Pope at University of Warwick | 30-10-17
...Read more
A Discussion about Oil, Gold and Coffee | 12-10-17
...Read more

In The Press | List all

For Fx Explained | 26-02-18
...Read more
For Fx Explained | 12-02-18
...Read more
For Fx Explained | 05-02-18
...Read more


Articles Archive